Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Hinnat sisältävät 24%alv:n

Toistaiseksi en ota jouhikko tilauksia vastaan.

JOUHIKKO

Jouhikko on vanha jousisoitin jota Suomessa on soitettu monenlaisissa kekkereissä. Se on aikanaan jäänyt kanteleen varjoon, kun kannelta alettiin käyttää kirkoissa->virsikannel, ja näin se on jäänyt hiukan tuntemattomammaksi. Jouhikko saa nimensä hevosen häntäjouhista punotuista kielistä, joita soitetaan viulun tapaan. Jouhista ja puusta tehtyä jousta taas kutsutaan nimellä roka.

Jouhikko koostuu kaikukopasta, joka on koverrettu ohutseinäiseksi sekä ohuesta kannesta. Viritystapit ovat puuta ja talla hirven luuta.

Vasemman puoleinen tehty kuusesta, oikeanpuoleinen koivusta. Roka pihlajaa.

Useinkin luullaan, että jouhikko on lähinnä rytmisoitin, jolla sahataan yksitoikkoista sävelmää. Kuitenkin jouhikolla voi soittaa mitä tahansa ja jouhikon upean primitiivinen ääni saakin kuuntelijan usein sanattomaksi. Voit katsella pätkän soittoa vasemmalla olevasta"kuuntele ja katsele jouhikon soittoa"linkistä.
Soittoa löytyy myös seuraavan linkin takaa:

http://www.youtube.com/results?search_query=jouhikko


Jouhikon kaikukopan kaiverrusta kovelolla.

Valmistan jouhikot täysin käsityönä ja puhtaasti luonnonmateriaaleista. En käytä mitään nykyaikaisia osia jouhikoissani. Jouhikoissani on kolme hevosen häntäjouhesta punottua kieltä ja oteaukko on levitetty siten, että myös bordunakielen käyttäminen melodiakielenä onnistuu. Jouhikon materiaaleina käytän leppää, koivua, vaahteraa, kuusta, pihlajaa ym. Rokan taivutan pyhästä puusta. Valmistan jouhikot tilausjärjestyksessä, kaiverrukset ja muut koristelut sopimuksen mukaan.

Jouhikon mukana saat pienen opasvihkosen soiton saloihin.
Merkitse tilaukseen myös materiaalitoiveesi sekä tietoja mahdollisista koristeluista. Voit antaa minulle myös vapaat kädet koristelun ja materiaalien osalta.

Jouhia myynnissä "raaka-aineet ja puolivalmisteet"-sivulla.

Jouhikko(perusmalli(yläkuva), materiaali koivua tai kuusta)+roka 350€
Myös muita materiaaleja, kaiverruksia ja koristeluita toiveiden mukaan. Hinnat tapauskohtaisesti.

 

Tilauskoodi: Jouhikko(+materiaalit+ selostus kaiverrus ym.toiveista)

Valmiita myynnissä olevia jouhikoita:

Pihlajajouhikko1. Koppa ja kansi pihlajaa, viritystapit saarnia, talla ja kieltenpidin hirven luuta. Viritys A-D-G. 350€ Myyty

Pihlajajouhikko2. Koppa ja kansi pihlajaa, viritystapit saarnia, talla ja kieltenpidin hirven luuta. Viritys A-D-G. 350€ Myyty.

 
Koivujouhikko. Koppa koivua, kansi loimukoivua, talla hirven luuta, kieltenpidin naudansarvea, viritystapit saarnea. Viritys A-D-G. Pähkinänruskea vesipetsi. 320€
Myyty.

 

©2020 Tmi Ilkka Seikku - suntuubi.com