Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TERVETULOA RAUTASARVI-SIVUILLE!
WELCOME TO RAUTASARVI-WEBSITES!


AJANKOHTAISTA:
Erätaitoja, luonnonmuonaa ja eräruokaa-kurssi
15.-16.6.2019 (viikkoa ennen Juhannusta)
Lisätietoja ja ilmottautumisohjeet:

http://www.rautasarvi.fi/?cat=20

Rautasarvi löytyy myös Facebookista!
http://fi-fi.facebook.com/pages/Rautasarvi/142932899163460

Rautasarvi-blogi! 
Käy vaikka joka päivä katsomassa ja löydä uniikkeja tuotteita jotka ovat myynnissä vain siellä ja vain kerran!
Blogiin päivittelen tietoa perinteiseen eränkäyntikulttuuriin liittyvistä asioista!
http://rautasarvi.blogspot.fi/

Rautasarvi is on Facebook too!
http://fi-fi.facebook.com/pages/Rautasarvi/142932899163460


Rautasarvi-blog!
Visit every day and find some unique items, which will be on sell only in there and only once!
Also a lot of informatio about traditional Finnish woodlore!

http://rautasarvi.blogspot.fi/

 

päivitetty 14.04.2018
Erittäin suuren kysynnän vuoksi voin ottaa vain osan tulevista tilauksista vastaan. Varmasti osa tieduisteluista jää vaille vastausta, koska en ehdi kaikkiin posteihin millään vastaamaan! Mutta antaa tulla postia vaan uudelleen, niin jossain vaiheessa tärppää!
Pahoittelen viivästyksiä ja samalla kiitän suuresta mielenkiinnosta töitäni kohtaan!

updated 14.04.2018
Because of lot of demands, I can take only some of the orderings. So please don´t get uppset if I don´t answer e-mail; it´s impossible to answer all the posts! But keep e-mail coming and finally it will be Your turn! 
I apologise these delays and in the same time Im thankfull for this great interest about my works!

 

 

 

YRITYS/ COMPANY

in English, scroll down!

Tmi Ilkka Seikku
Y-tunnus Business ID 1751416-3
Kotipaikka: Sastamala, Finland

email: rautasarvi@gmail.com

www.rautasarvi.fi

 

Tmi Ilkka Seikku, alias Rautasarvi on yhden miehen, pääosin lihasvoimalla pyörivä yritys. Rautaa on lyöty leiväksi ja luuta kaiverrettu voiksi jo vuodesta 2000. 

Toimipaikka on Sammaljoella Sastamalassa ja myynti hoidetaan postin tai matkahuollon kautta.

Ideologiaa..

Toiminta on ajautunut itsekseen suosimaan luonnonmateriaaleja ja vähäistä energian kulutusta. Lähes kaikki tehdään käsin ja aina kun mahdollista myös omatekoisilla työvälineillä. Energiataloudellisuudesta johtuen työtavat ovat perinteisiä, jopa muinaisia. Se on innostanut ja osin pakottanutkin myös tutkimaan muinaisuutta hyvin tarkasti ja konkreettisesti.
Töiden raaka-aineet hankitaan yleensä lyhintä reittiä; suoraan luonnosta, mutta säästeliäästi ja jälkiä jättämättä.
Luonnon arvostus ja ymmärrys näyttelevät siis isoa yrityksen toiminnassa.


Paja

Käsityötuotteita valmistetaan monista materiaaleista; puu, luu, hirvieläinten sarvet, naudansarvet, nahka, tuohi, jänteen, käävät ym.ym..
Taontatuotteiden valmistus kuuluu merkittävänä osana toimintaan. Puukot ja monet muut työkalut, kuin myös sisustuselementit, koukut, kannattimet, takkavälineet ym. taontatuotteet ovat tilattavissa vaikka oman piirrustuksen pohjalta.
Iso osa käsitöistä tehdään tilaustyönä, mutta valikoimista löytyy paljon yrityksen omia malleja.

Tmi Ilkka Seikku on ensimmäinen yritys Suomessa joka on valmistanut ja myynyt täysin käsinveistettyjä, yksipuisia metsästysjousia. Myös toimivat soikeat tuluskivet ovat tuote jota kaupiteltiin tätä ennen n. tuhat vuotta sitten!

Paino sanalla TOIMIVA, sillä Ilkka on tuon tulenteon tekniikan soikealla tuluskivellä selvittänyt ja saanut muinaisen liekin taas palamaan yli tuhannen vuoden tauon jälkeen. Aiheesta voit lukea toisaalta näillä sivustoilla. 

Metsästystrofeiden, kuten sarvi-ja kallotrofeiden valmistus ovat myös osa toimintaa.
Kaiverrusten teko mm.puuhun, luuhun ja sarveen on aina kuulunut työnkuvaan. Aseiden tukkien kaiverrukset, samoin kuin sarviin tehtävät isotöiset ja näyttävät kaiverrukset ovat mieluisia töitä myös.

 


Kouluttaminen

Käsityötuotteiden valmistuksen ja kouluttamisen lisäksi yrityksen toimialaan kuuluu erä-ja luonto-opastus. Nykyisin tosin painottuneena enemmän kouluttamiseen lähinnä eräperinteiden, erätaitojen, luonnossa selviytymisen ja kädentaitojen osalta. Oppia jaetaan myös käsityöalan kouluihin, erilaisille ryhmille ja järjestöille sekä yksityisille ihmisille. Erätaitojen, selviytymistaitojen ja erä- ja luonnonmuonakurssien pitäminen tapahtuu Sastamalan Sammaljoella. Harkitusti voidaan kurssituksia pitää myös muualla.
Riistankäsittelyn ja riistaeläinten osien hyötykäytön saloja tuodaan julki erilaisilla riistankäsittely-kursseilla. Ruoan valmistusta käydään läpi erä- ja muinaisruokakursseilla. 

Opetus perustuu tekemiseen, eikä kurssilaisten tarvitse todellakaan pelätä tuntien mittaisia jorinoita, vaan oppi tulee tekemällä ja teoriapuoli siinä sivussa.

 

 

Tmi Ilkka Seikku, also known as Rautasarvi, is a little company which is spezialised in making and selling handicrafts and keeping up traditional woodlore skills.
Every item is made purely by hands. Materials are mostly taken staight from the nature. Iron, bone, horn, antler, leather, wood etc. are the materials that Ilkka uses. He also makes and sells primitive bows for hunting and for target shooting. Ilkka is first man in Finland who has made these weapons professionally for sale. He is well known about hunting with selfmade primitive bows in Finland.
There are a lot of other items and materials he uses and you can find them from these sites.

Ilkka has also been professional wilderness guide and instructor since year 2000, spezialised in traditional Finnish woodlore, survival skills and all kind of bushcraft skills.
One merit for example is that Ilkka has solve the mystery of firemaking with oval quarzt-stone and ironstick. Last time this technique has been used in northern world was about thousand years ago. In that thousand years period this technique was totally forgotten. Now the ancient fire is burning again!

 

©2020 Tmi Ilkka Seikku - suntuubi.com