Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Hinnat sisältävät 24%alv:n                                 In English scroll down!

 

PUUKOT JA MUUT TERÄKALUT

 

Kaikki puukot valmistan täysin käsityönä. Käsintaotuissa terissä on takuudeksi lyöty leimani. Jokaisen puukon valmistan terää, kahvaa ja tuppea myöten puhtaasti käsityömenetelmin. Jokaisessa tupessa on puulesta ja sauma on käsin ommeltu.


Suosin käyttöpuukoissa pelkistettyjä, vuosisatojen aikana tehokkaiksi todettuja muotoja. Toisaalta erikoisempia puukkoja teen usein koristeellisiksi yksittäiskappaleiksi. Koskaan en silti unohda sitä, että olipa puukko kuinka koristeellinen tahansa, sen pitää silti toimia. 

 

 

In English

IS-puukko collection

Blades are all handforger and handle, sheath and everything else are purely made by hands.

I make also customknives and you can find a little sample of those from "Puukko and knife-gallery".
Heavy bushcraft knives you´ll find from "Full-tang Bushcraft-knives"-section.

 

 

 


 

 


 


 

Räyhäri on muinainen väkipuukko(skramasaksi), joka soveltuu loistavasti vesurin ja kirveen tilalle karsintatöihin ja retkikäyttöön. HUOM! kuvassa on erikoiskahva, normaalisti kahva on katajaa, hirvensarvietuhelalla. Terän kärkeen päin levenevä ja paksuneva terä, antaa lyönnille valtavan voiman. Terä on taottu jousiteräksestä ja teroitettu kärjestään jyrkkään kulmaan, joka soveltuu lyömiseen. Tyvestä terä on teroitettu loivemmin, jolloin sillä onnistuu jopa vuoleminen. Katajaiseen kahvaan on muotoiltu päähän ponsi, jonka ansiosta skramasaksi pysyy lyödessä hyvin kädessä. Hela on hirven sarvea. Tuppi on naudannahkaa ja mahdollista saada joko pystyasennossa kannettavalla tai perinteisellä tyylillä, lähes vaakatasossa vyöllä kannettavalla mallilla. Terä 28cm Kahva 15cm. Hinta 240€ Price 240€

IS-Sienipuukko.
Terä 7cm, kahva 11cm. Hinta 55€ Price 55€

Emännänveitsi.(kuva puuttuu) Kokonaan hiiliteräksestä taottu emännänveitsi oli aikoinaan käytössä ruoanlaitossa. Kokorautainen veitsi ei palanut, vaikka olisi unohtunut kuumalle hellalle. Veitsi oli helppo valmistaa kotipajassakin ja se tuli nopeasti valmiiksi. Terän muoto sopii hienosti erilaisiin keittiöaskareisiin.
Emännänveitseen saa joko tuohisen ns.saamelaismallisen tupen(+10euroa) tai nahkaisen sivusaumatupen(+15euroa). Nahkatuppeen on mahdollista saada myös koristelua(hinta työn mukaan).
Terä n.8cm, kokonaispituus n.18cm. Hinta 30euroa.(+tuppi)
Tilauskoodi: P-18. Merkitse tilaukseen haluamasi tuppi.


Viikinkipuukko on kokonaan hiiliterästä ja muoto perustuu viikinkiaikaisiin löydöksiin. Se on emännänveitsen ohella näppärä työkalu moneen pikku hommaan. Viikinkipuukkoon saa joko tuohisen ns.saamelaismallisen tupen(+10euroa) tai nahkaisen sivusaumatupen(+15euroa). Nahkatuppeen on mahdollista saada myös koristelua(hinta työn mukaan).
Terä n.9cm, kokonaipituus n.18cm. Hinta 40euroa.(+tuppi).

Merkitse tilaukseen haluamasi tuppi.
Price 40€ (+traditional birchbarksheath 10€ or leathersheath 15€)


IS-sormiveitsi. Taottu laakeriteräksestä. Tuppi naudannahkaa.
Hinta 60€
Price 60€

 

Ulu. Eskimoiden käyttämä nylky-terä. Terä 10cm, laakeriteräs, toispuoleinen teroitus. Kahva hirvensarvi, niitattu. Hinta 60€ Price 60€

UNIIKKIPUUKOT:
 


Valmistan puukkoja myös toiveiden mukaan. Materiaalit, kaiverrukset ym.koristelut, muodot ym. ovat tällöin toiveiden mukaiset. Hinta määräytyy työkohtaisesti. Voit joko kuvailla haluamaasi puukkoa tai piirtää vaikka kuvan, jonka perusteella sen valmistan. Voin myös auttaa puukon suunnittelussa, jos sinulla ei ole siitä kokemusta.

Joitain esimerkkejä tilauspuukoista löydät myös "puukko and knife gallery"- osiosta.

 

 

 

Tällä hetkellä saatavilla olevia uniikkipuukkoja:

Custom knives on sale:

Jousimetsästäjän-puukko
Terä: laakeritestä, käsin taottu, kiillotettu.
Kahva: Peuransarvi, hela ylämaanaudansarvea, piiloniittauksen tappi ylämaanaudansarvea. Kaiverrukset tehty käsin.
Tuppi: Naudannahkaa, käsin pakotettu ja ommeltu, sisällä puinen umpilesta.
Hinta: 450,00euroa MYYTY!

Bowhunters knife
Price: 450,00euros SOLD!


 

 

 

 

©2020 Tmi Ilkka Seikku - suntuubi.com